NAJIB HARUS BANGGA DENGAN KEBERANIAN NAZRI, SEGERA UMUMKANNYA MEWAKILI UMNO, KERAJAAN


Sebagai menteri kanan dan telah menganggotai kabinet sejak era Tun Mahathir Mohamad lagi, kekecewaan Nazri Aziz tentunya dapat difahami apabila UMNO dan kerajaan seperti mahu menjarakkan diri daripada dikaitkan dengan debat yang disertainya pada 25 Mac depan nanti.

Kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan itu, beliau pun keliru apabila UMNO dan kerajaan mengatakan beliau tidak mewakili mereka sedangkan pembangkang menganggapnya mewakili kerajaan.


Senang saja, saya mewakili pengundi Padang Rengas kerana saya adalah Ahli Parlimen Padang Rengas, kata Nazri seakan-akan memilih jalan tengah.


Debat antara Nazri Aziz dengan Tun Mahathir, jika tidak dibatalkan pada saat-saat akhir, akan diadakan pada 25 Mac ini, jam 3.00 petang di MRSM Sultan Azlan Shah, Padang Rengas, Perak.

Meskipun tajuk dan isi perdebatan ialah berkaitan isu-isu yang melingkari Perdana Menteri, UMNO dan kerajaan seperti 1MDB, dana RM2,600 juta, hutang RM55 bilion untuk landasan keretapi Pantai Timur, skandal BMF dan lain-lain, keberanian Nazri menyahut cabaran Tun Mahathir untuk berdebat nampaknya langsung tidak dihargai.


Menteri Kewangan Kedua, Johari Abdul Ghani awal-awal lagi mengatakan penyertaan Nazri dalam debat itu tidak mewakili kerajaan.


Ketua Penerangan UMNO, Annuar Musa juga menolak Nazri sebagai mewakili UMNO dalam debat tersebut dengan alasan ia tidak pernah dibincangkan di peringkat parti.


Kata Annuar lagi, penglibatan Nazri adalah atas kapasiti peribadinya.


Daripada satu segi, meskipun tidak dianggap mewakili UMNO dan kerajaan, Nazri adalah satu-satunya pemimpin UMNO dan menteri yang berani berdebat dengan Tun Mahathir.


Yang lain-lain seperti Salleh Said Keruak, Rahman Dahlan, Azalina Othman Said atau Tengku Adnan Tengku Mansor, walaupun mereka juga kerap mengeluarkan kenyataan mengkritik Tun Mahathir, tetapi keberanian mereka hanyalah sekadar berani bercakap di depan mikrofon yang dihadiri media atau penyokong sendiri saja.


Mereka itu sama saja seperti Najib, kalau bercakap secara sehala bukan main lagi lagaknya, tetapi langsung tidak berani memunculkan diri dalam program NothingToHide, meskipun ia diadakan di PWTC yang merupakan bangunan milik UMNO sendiri.


Sebab itu, keberanian Nazri untuk berdebat dengan Tun Mahathir sekurang-kurangnya haruslah dihargai kerana beliau satu-satunya pemimpin UMNO dan kerajan yang berani tampil secara berdepan dengan musuh utama Najib semata-mata untuk mempertahankan Perdana Menteri.


Di sebalik dilabel pengecut dan tidak berani bersemuka dengan Tun Mahathir, Najib setidak-tidaknya dapat menebus gelaran yang memalukan dirinya itu jika beliau dapat segera mengumumkan bahawa penyertaaan Nazri dalam debat pada 25 Mac nanti adalah mewakili UMNO dan kerajaan.


Najib harus berbangga dengan  Nazri serta memberi pengiktirafan atas keberanian menteri kabinetnya itu.


Dengan adanya mandat mewakili UMNO dan kerajaan juga, Nazri juga tentunya lebih bersemangat dan akan tampil dengan penuh yakin bersama hujah-hujahnya dalam debat itu nanti.


Ayuh Najib...segeralah tampil memberikan pengiktirafan kepada Nazri dan jangan biarkan beliau keseorangan, lemah semangat dan hanya disokong oleh penyokong-penyokongnya dari Padang Rengas saja. (ShahbudinHusin 16/03/2017).

Previous
Next Post »

7 comments

Click here for comments
3/18/2017 06:39:00 am ×

Ini adalah untuk memaklumkan kepada lelaki awam atau perempuan yang sihat dan 100% serius dalam menjual buah pinggangnya perlu segera menghubungi Dr. rahmat lara Hospital e-mel: mercylarahospital@gmail.com |, kerana kami mempunyai banyak pesakit yang sedang yang memerlukan pemindahan buah pinggang, yang anda cari peluang untuk menjual buah pinggang untuk wang kerana rehat kewangan ke bawah dan kami akan memberikan $ 450,000USD untuk buah pinggang beliau. dan juga kita mempunyai penawar hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya e-mel kami sekarang,
EMAIL: mercylarahospital@gmail.com ..
nombor whats app +2348077368914
terima kasih.

Reply
avatar
Donald Henry
admin
3/27/2017 09:53:00 pm ×

salam

Buah pinggang Donor Diperlukan Segera
Adakah anda dalam hutang? Adakah anda perlu mendapatkan wang tunai untuk kos penjagaan kesihatan atau hutang membayar atau dalam keadaan pecahan kewangan? Tunggu! Mempertimbangkan untuk menjual buah pinggang anda sebagai pilihan. Jika anda ingin menjual buah pinggang anda hari ini. Mesej kami immediately.A buah pinggang dibeli dengan jumlah maksimum asas $ 500,000.00US Dollars.The Negara kini membeli nama kidney.My sihat adalah Dr Anord Smith, sedang yang Nefrologi di dalam buah pinggang Hospital hospital.Our Negara khusus dalam Pembedahan buah pinggang dan kami juga berurusan dengan membeli dan pemindahan buah pinggang dengan hidup penderma sepadan. Kami terletak di India, Kanada, UK, Turki, Amerika Syarikat, Malaysia, Afrika Selatan dan lain-lain Jika anda berminat untuk menjual atau membeli buah pinggang sila tidak teragak-agak untuk menghubungi kami melalui E-mel: massachusetts_generalhospita@aol.com
Perlu Geniune Penderma

Menunggu respon anda ....

Selamat sejahtera….
Dr Anord Smith

Reply
avatar
4/14/2017 11:05:00 pm ×

Ini adalah untuk memaklumkan kepada lelaki awam atau perempuan yang sihat
dan 100% serius dalam menjual buah pinggangnya perlu segera menghubungi Dr.
Hospital Daniels .. e-mel: danielshospital55@gmail.com, kerana kami mempunyai
banyak pesakit yang sedang memerlukan pemindahan buah pinggang, adalah
anda sedang mencari peluang untuk menjual buah pinggang untuk wang disebabkan oleh
turun rehat kewangan dan kami akan menyediakan $ 80,000USD untuk buah pinggang beliau.
dan juga kami tidak mempunyai penawar hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya
email kami sekarang, email: danielshospital55@gmail.com.
ATAU whatsapp: +2348181726727 ...

Reply
avatar
4/14/2017 11:06:00 pm ×

Ini adalah untuk memaklumkan kepada lelaki awam atau perempuan yang sihat
dan 100% serius dalam menjual buah pinggangnya perlu segera menghubungi Dr.
Hospital Daniels .. e-mel: danielshospital55@gmail.com, kerana kami mempunyai
banyak pesakit yang sedang memerlukan pemindahan buah pinggang, adalah
anda sedang mencari peluang untuk menjual buah pinggang untuk wang disebabkan oleh
turun rehat kewangan dan kami akan menyediakan $ 80,000USD untuk buah pinggang beliau.
dan juga kami tidak mempunyai penawar hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya
email kami sekarang, email: danielshospital55@gmail.com.
ATAU whatsapp: +2348181726727 ...

Reply
avatar
4/17/2017 09:51:00 pm ×

memohon peluang untuk menjual buah pinggang anda untuk wang kerana rehat kewangan ke bawah dan kami akan menawarkan anda $ 190,000.00 USD untuk buah pinggang anda. Nama saya
adalah Doctor Abraham Verghese, i am a Nefrologi di Hospital Pembedahan India. hospital kami adalah khusus dalam buah pinggang Surgery / pemindahan dan rawatan organ lain, kita juga berurusan dengan membeli dan pemindahan buah pinggang dengan hidup dan penderma yang sihat. Kami terletak di India. Jika anda berminat untuk menjual buah pinggang anda, sila tidak teragak-agak untuk menghubungi kami melalui: Email komen manipal.hospital.ng@gmail.com; kita membayar separuh pembayaran kepada semua penderma sebelum ketibaan mereka dan membayar separuh lagi selepas pembedahan

Reply
avatar
6/24/2017 04:41:00 pm ×

Ini adalah untuk memberitahu lelaki atau wanita awam yang sihat dan 100% serius dalam menjual ATAU membeli buah pinggang dengan segera menghubungi Dr. mercy lara Hospital e-mel: mercylarahospital@gmail.com, kerana kami mempunyai ramai pesakit yang kini Yang memerlukan pemindahan buah pinggang, adakah anda mencari peluang untuk menjual buah pinggangnya untuk wang akibat krisis kewangan dan kami akan menyediakan $ 800.000 untuk buah pinggangnya. Dan juga kami mempunyai ubat hiv / bantuan jika anda memerlukan penawar juga hanya email kami sekarang, HUBUNGI KAMI @

EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

Nombor telefon bimbit; +2348053930975

terima kasih.

Reply
avatar
6/28/2017 08:38:00 pm ×

Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai atau perempuan dirasuk kesihatan yang serius dan 100% dalam penjualan atau pembelian buah pinggang perlu segera menghubungi hospital. Mercy lara e-mel: mercylarahospital@gmail.com. Oleh kerana kita mempunyai ramai pesakit yang masih hidup. Memerlukan pemindahan buah pinggang, anda sedang mencari peluang untuk menjual buah pinggang untuk wang kerana rehat kewangan ke bawah dan kami akan memberi anda $ 800,000 untuk buah pinggang beliau. Kami juga mempunyai ubat untuk HIV / bantuan Untuk mengatasi perkara ini, sila hubungi kami melalui e-mel: contact @.

EMAIL: mercylarahospital@gmail.com

WhatsApp nombor; +2348053930975

Terima kasih.

Reply
avatar