Ku Nan buat lawak.. nak ambil tindakan disiplin keatas ahli UMNO yang sertai himpunan MERAH KUNING semalam

Ku Nan: Tindakan disiplin menanti ahli Umno sertai himpunan merah, kuning

tengku-adnan_umno_bersih_600_2
KUALA LUMPUR: Umno akan mengambil tindakan disiplin ke atas ahli parti yang menyertai perhimpunan haram di ibu kota semalam, kata Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Setiausaha Agung Umno itu berkata, pihaknya sedang meneliti rakaman perhimpunan itu bagi mengenal pasti ahli yang menyertai perhimpunan Bersih 5 dan Baju Merah, sebelum dibawa kepada Lembaga Disiplin Umno.

“Kita akan serahkan kepada ahli lembaga disiplin untuk buat keputusan dan apa yang mereka patut lakukan…sekarang kita akan lihat kesemua rakaman perhimpunan semalam dan teliti siapa yang ambil bahagian.

“Saya amat kecewa dengan apa yang berlaku, saya sendiri pantau semalam dan dapati banyak perkara yang tak sepatutnya dilakukan oleh rakyat Malaysia,” kata menteri Wilayah Persekutuan itu selepas merasmikan Gotong-Royong Mega 2016 Bersepadu Perangi Aedes peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur hari ini.

Tengku Adnan berkata, beliau turut kecewa dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menyertai perhimpunan berkenaan.

“Saya pun tak faham, dulu cakap ini semua tak patut berlaku…saya rasa mereka ini angkuh dan terlalu kecewa, jadi percayalah pada qada dan qadar,” katanya.

Sementara itu, Tengku Adnan berkata, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) belum mengenal pasti nilai kerugian dan sedang meneliti kerosakan harta benda awam yang berlaku sepanjang perhimpunan semalam.
Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Anonymous
admin
11/20/2016 09:01:00 pm ×

Tak ada pon ahli umno yg sertaei samseng baju merah semalam....cuma budak budak nakal sem men jee dr anak ahli umno yg sertaei....pasti tiada yg ngaku...pasti tiada yg kena tindakkan.

Congrats bro Anonymous you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Blog Archive