Jamil Khir - Perhimpunan Agung Umno akan bincang kerjasama politik dengan Pas

kerjasama politik antara Umno dan Pas perlu dilaksanakan dalam usaha memperkukuh hubungan serta perpaduan Melayu-Islam, kata MT Umno 
 
Langkah mewujudkan kerjasama politik antara Umno dan Pas perlu dilaksanakan dalam usaha memperkukuh hubungan serta perpaduan Melayu-Islam di negara ini, kata seorang anggota Majlis Tertinggi Umno.

Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata kerjasama sedemikian adalah dituntut malah disebut di dalam al-Quran bagi memastikan survival umat Islam secara keseluruhannya.

Beliau yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata atas dasar itu Umno secara ikhlas, berani dan jujur sedia bekerjasama demi menegakkan tuntutan agama.

"Perkara ini seharusnya melangkaui dimensi politik dan perlu dilaksanakan demi membawa kebaikan seiring rasa takwa kita sebagai umat Islam.

"Usul ini akan dibawa sebagai agenda utama untuk dibahaskan pada Perhimpunan Agung Umno nanti," katanya ketika menjadi speaker sesi ketiga: Diskusi Agama pada Konvensyen Pemerkasaan Agenda Ummah 2.0, di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini hari ini.

Perhimpunan Agung Umno akan berlangsung di sini mulai 29 Nov hingga 3 Disember depan.

Jamil Khir berkata usaha memperkasa perpaduan Melayu-Islam merupakan satu daripada empat teras utama yang diberi penekanan pada konvensyen kali ini.

Tambahnya tiga teras lain termasuk mengangkat gagasan peradaban Islam model Malaysia, memperkasa institusi dan agensi Islam serta mengangkat kualiti pendidikan Islam.
Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Anonymous
admin
11/20/2016 09:08:00 pm ×

Agak agak laa.... sape yg sangup tanggong dosa penipuan umno.......
Sape yg sanggup cuci darah alsyahid ustaz ibrahim libya di memali....
Sape yg sangup berteman dgn umno....dlu dlu tudoh...kata pada pas....parti ajaran sesat
Sape yg sanggup berteman dgn umno dr kalangan penyokong pas ibarat menelan taik dan lendair umno... dlu 60 thn memaki hamun dgn umno...tau tau nak berkawan baik nk jilat taik dan lendair umno...

Congrats bro Anonymous you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Blog Archive